Zoals ik het laatste bouwverslag schreef, heb ik de afgelopen week weinig tijd gehad. Grote dingen aanpakken zat er dus niet in.

Maar ik probeer wel iedere dag een beetje tijd aan de baan te besteden. Deels om mijn hoofd leeg te maken en te “ont-stressen”, deels ook om zo een beetje voortgang te houden.

BLS-Wanderweg

De Wanderweg  van Kandersteg naar Frutigen, loopt door de tunnel onder het spoor en over het perron richting de tunnel. Bij het verlaten van het perron moet de wandelaar door een draaihekje:

DSC_0613

Ik vond dit een detail dat niet mag ontbreken. Bovendien is het juist iets dat tussendoor veel wachttijd vraagt. Het drogen van lijm, ontvetten, verven, begrassen, etc, neemt nogal wat tijd. Ideaal klusje om zo nu en dan iets aan te doen.

Zaterdag het gips gedaan, zondag het draaihekje en maandag het gaas. Het gras heeft ook twee dagen gekost (en is nog niet helemaal af. Het lege bord met de sticker moet ook nog. Daarna nog het hek (paaltjes met twee draden) langs het spoor richting de tunnel.

Dit is wat tot nu toe is gedaan:

IMG_0839DSC_2073

De begroeiing is ook nog niet zo weelderig, maar daarvoor moet eerst het landschap voor het station dicht.

Licht

Een ander klusje dat nog steeds lag was het aansluiten van de verlichting van de Schaltposten. Dat heb ik ook afgelopen zaterdag nog even gedaan, samen met nog drie dwergseinen die nog moesten. Er komen steeds meer lichtjes bij op het station. Ik vond het de moeite waard om wat sfeerplaatjes te maken.

DSC_2069DSC_2059DSC_2065DSC_2066

Tot later…

Advertenties

9 gedachten over “Tijdverdrijf

 1. Hoi Arjan,

  Het blijft een genot om naar te kijken (jouw vindingrijkheid). Deze keer (naast al het lof) ook opbouwende kritiek 🙂
  Als je het (1:1) voorbeeld naast jouw belevingswereld (in 1:87) legt is het gaas van het hek wel bijzonder aanwezig. Is het een idee om dit in een donkere kleur te spuiten zodat je er wat gemakkelijker doorheen kan kijken en kan zien wat er achter staat?

  Het lijkt mij het proberen waard…

  M.vr.gr. Erik.

  P.s.
  Ik heb nu ook mijn Adruino binnen; nu nog wat tijd erin stoppen en dan kan ik wellicht binnenkort ook aan de gang 🙂

  Like

  1. Ik kan het proberen. Heb nog wel een stukje liggen. Probleem is dat het draad van het gaas eigenlijk nog te dik is. ‘k Weet niet of donkerder maken het oplost.

   Op mijn lijstje staan de volgende twee Arduino decoders. Eén voor seinen aan de andere kant station en één voor de portaallampen. Het is nu alleen te mooi weer om binnen te zitten solderen…

   Like

   1. Of het wordt een kant-klos-klusje: een paar klosjes (spoel?)draad, een plankje met wat spijkertjes en… gaan met die banaan. Er is van die mooie haarfijne lakdraad waar dit waarschijnlijk goed mee te doen valt. Je moet er alleen niet naar wijzen want dan druk je de gaten er waarschijnlijk zo in maar… lijkt me leuk om zoiets een keertje uit te proberen zolang de hekjes niet veel langer worden als bij jou op de foto 🙂

    Zal eens kijken of ik het (met mijn grote mond) in een uurtje voor elkaar krijg 🙂

    Like

 2. Ik ben niet zo’n kantklosser, maar mogelijk heb je hier wel iets. 💡 Het zal lastig worden de mazen precies even groot te krijgen. Daar zul je de nodige ervaring in het klossen voor moeten hebben 🤔

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.